Hjem » Sammen med lokale eiere skal vi utvikle et reisemål på lokalsamfunnets premisser

Sammen med lokale eiere skal vi utvikle et reisemål på lokalsamfunnets premisser

Styreleder Martin Hauge i Hardanger Lift AS.

Denne teksten sto først på trykk i en annonse i Hardanger Folkeblad 7. juni 2022, og er skrevet av Martin Hauge, styreleder i Hardanger Lift.

Det er mer enn fire år siden jeg og selskapet Norwegian Experience AS hadde de første innledende samtalene med sentrale politikere i Ullensvang med tanke på å bygge en pendelbane fra Odda sentrum til Rossnos. Det har vært en lang prosess å utvikle planene for Skalltaket, banen og fjellanlegget i Hardanger.

Når reguleringsplanen nå legges ut til offentlig høring, er det en viktig milepæl i prosjektet, som vi ser frem til med store forventninger.

I planfasen har vi lyttet til myndigheter, innbyggere, fagmiljøer, lokalt næringsliv og ikke minst de lokale eierne. Vi presenterer nå en plan som vi tror gagner både innbyggere, investorer og myndigheter, og der resultatet skal bli et helt unikt reisemål på Vestlandet.

Hardanger Lift AS ble etablert i 2020. Selskapet ble stiftet ved at Norwegian Experience AS og Ullensvang kommune gikk inn med 50 prosent hver av oppstartskapitalen.

I påfølgende kapitalutvidelser har 15 lokale aksjonærer hjemmehørende i (eller tilknyttet) Hardanger, i tillegg til 120 småaksjonærer gjennom Ullensvang Invest AS, valgt å bli med som deleiere. Dette bekrefter at lokalsamfunnet er engasjert i planene våre, noe som gleder oss stort.

Dette er også vår beste garanti for våre løfter om ha et langsiktig perspektiv, sikre lokal verdiskapning og om å skape et reisemål med lokalt særpreg. For Norwegian Experience AS, som majoritetseier i Hardanger Lift AS, er det et mål at vi skal bli en viktig aktør i Hardanger-regionen – for næringslivet generelt og reiselivet spesielt.

Vi har lang erfaring fra destinasjonsprosjekter andre steder i Norge som for eksempel Preikestolen og Sand i Ryfylke, og vi arbeider systematisk med teknologiutvikling og samarbeid med lokale aktører. Slik kan vi også utfordre internasjonale giganter som tar mye av verdiskapningen ut av lokalsamfunnene.

For oss er Hardanger Lift et “kinderegg”:

  • en god møteplass for gjester og innbyggere året rundt.
  • naturtro og diskré arkitektur.
  • en lønnsom og langsiktig investering.

Vi vil gjerne ha med flere lokale eiere – er du klar til å utvikle lokalsamfunnet sammen med oss?